Alın size Avrupa Birliği!

Adriyatik'te "Desire Cruise" (tutku gemisi) adlı bir gemi dün yola çıktı.

Alın size Avrupa Birliği!

Avrupa Birliği emperyalizminin ABD ile birlikte yıkımına yol açtıkları Suriye’den ve Kuzey Afrika ülkelerinden kapasitesinin üzerinde doldurulan ve denize elverişli olmayan botlarla Avrupa’ya yapılan ‘umut yolculukları’ her yıl binlerce kişinin ölümüne yol açarken, aynı sulara yakın Adriyatik’te “Desire Cruise” (tutku gemisi) adlı bir gemi dün yola çıktı.

Seatracker.ru sitesinin aktardığına göre, İtalya’nın Venedik kentinde dünyada bir ilk olarak ‘seks gemisi’ faaliyete geçirildi. Dün yola çıkan 180 metre uzunluğundaki gemi, Adriyatik Denizi’nde yolculuğa çıkacak ve Hırvatistan ile Slovenya’da duraklayacak. Gemi 3 Kasım’da da Venedik’e geri dönecek.

Yolculuk için tüm biletlerin tükendiği belirtilen gemide, ‘erotik partiler’ düzenlenecek. Gemideki yolcular, belli noktalarda tamamen çıplak olacak.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Göç Örgütü’ (IOM) raporlarında, sadece geçtiğimiz yıl içinde Akdeniz’i teknelerle geçmek isterken 5 bin kişinin hayatını kaybettiği belirtmişti.

Bu rakamın bu yıl ise Mayıs ayı itibariyle 1.150’den fazla göçmenin hayatını kaybettiği ya da kayıp durumunda olduğu biliniyor.