'Algı operasyonu' mu dediniz: O işin ustaları yine döktürdü...

İhlas Haber Ajansı'nın (İHA), Doğu'da başkanlık referandumunda kullanılacak oyların rengine ilişkin haberi pes dedirtti.

'Algı operasyonu' mu dediniz: O işin ustaları yine döktürdü...

AKP’ye yakınlığıyla bilinen İhlas Haber Ajansı’nın (İHA), Doğu Anadolu Bölgesi’nde başkanlık referandumunda kullanılacak oyların rengine ilişkin haberi pes dedirtti.

Ajans’ın internet sitesinde “Doğu’da referandum için çoğunluk ‘evet’ dedi” başlığıyla verilen haberde, Doğru Anadolu’nun 4 farklı şehirden sadece 2’er kişiye referandumla ilgili kararı sorularak ‘araştırma’ sonucuna ulaşıldı.

Ardahan, Erzurum, Erzincan ve Kars’ta toplamda 8 kişiye oylarını soran yandaş ajans, 6 ‘Evet’ oyuna karşılık 2 ‘Hayır’ oyuna ulaşırken, ilgili haberde araştırma sonucu “Kameralara konuşan vatandaşların çoğu Türkiye’nin refaha ulaşması, istikrar, darbelerin yaşanmaması ve güçlü bir ülke için “Evet” diyeceklerini belirtti.” şeklinde yorumlandı.

Ajans’ın haberi AKP’ye yakın bir başka sermaye grubu olan Demirören’e ait Vatan Gazetesi’nin internet sitesinde de benzer ifadelerle yer buldu.

“Biz de varız” demişti

İhlas Holding’e bağlı İhlas Haber Ajansı 30 Ocak’ta yayınladığı video ile başkanlık referandumda ‘Evet’ oyu için çalışacağını açıkça beyan etmişti. İhlas grubuna bağlı TGRT, Türkiye gazetesi ve İHA adına yapılan açıklamada başkanlık referandumunda alacakları tutuma ilişkin,

“Yeniliklere varız. Oturduğumuz yerden ahkam kesmeyiz. Milletimizin istikbali için gerçeklerin peşine düşeriz. Ekonomik istikrara da varız. Ekran karşısında bildiğimiz yolda dosdoğru yürürüz. Günü gelince göğsümüzü siper etmeye varız. Yeri gelir tek başımıza dünyaya bedel oluruz. Yeri gelir top yekun yeri destanlar yazarız. Bağımsızlığa varız. Dün vardık, bugün de varız. Yarın da doğrularla ve hak edenle omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Çünkü biz, bu vatan için ayaktayız. Daha güçlü bir Türkiye için biz de varız.” ifadeleri kullanılmıştı.