Alacakları ödenmeyen işçiler trafik levhasına çıktı

İzmit'te işçiler, çalıştıkları taşeron firmanın maaşlarını yatırmamaları üzerine trafik tabelasına çıkarak eylem yaptı.

Alacakları ödenmeyen işçiler trafik levhasına çıktı

İzmit’te işçiler, çalıştıkları taşeron firmanın maaşlarını yatırmamaları üzerine trafik tabelasına çıkarak eylem yaptı.

İzmit’teki tramvay projesinde taşeron firmaya bağlı çalışan Mehmet Kara ile Şuayip Demirsığdıran adlı işçiler, firmanın ücretlerinin yatırmaması nedeniyle İzmit Yahya Kaptan Mahallesi TEM yolu üzerindeki trafik tabelasına çıktı.

Eylem üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekibi önlem aldı. İşçilerin bulunduğu yerin altına atlama yatağı açılırken, ulaşım tek şeritten sağlandı. 2 işçi polisin uzun uğraşlarına rağmen inmedi. Bunun üzerine polis, firma yetkilileri ile irtibata geçerek Mehmet Kara’nın alacağı 10 bin lira ile Şuayip Demirsığdıran’ın alacağı 6 bin lirayı yatırmalarını istedi.

Alacakları yatırıldı ama…

Kocaeli Barış Gazetesi‘nin haberine göre, yaklaşık 2 saat tabelaların üzerinde paranın yatmasını bekleyen işçilerin hesabına ilk olarak 10 bin TL yatırıldı. Tabelaların üzerinde bulunan bir işçi cep telefonundan hesabına para yatıp yatmadığına baktı. İşçiler kalan paranın da yatırılmasını istedi. Polis yeniden firma yetkilileri ile görüşürken, işçilerin hesabına 5 bin TL daha yatırıldı. Tabelaların üzerinde bulunan işçi yeniden hesabını kontrol eti. Paranın yattığını gören Mehmet Kara ile Şuayip Demirsığdıran itfaiye merdiveni ile indirildi. Polis merkezine götürülen işçiler hakkında, ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan adli işlem başlatıldı.