Akşener'in partisine CHP'li vekil transferi

Meral Akşener'in ve MHP'den kopan diğer isimlerin kuracağı yeni sağ partide bir de CHP'li vekilin yer alması bekleniyor.

Akşener'in partisine CHP'li vekil transferi

Düzen siyasetinde Meral Akşener’in öncülüğünde uzun süredir kuruluş çalışmaları devam eden sağ partinin kurucuları arasında CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın yer aldığı belirtiliyor. Çıray’la ilgili durumun netleşmesi halinde yeni parti TBMM’de 5 milletvekiliyle temsil edilecek.

Sözcü’den Saygı Öztürk‘ün aktardığına göre, partinin kuruluşu 25 Ekim 2017 Çarşamba günü başvuru yapılması ve partinin ilk toplantısıyla gerçekleştirilmiş olacak. 100’den fazla kişiden oluşan Kurucular Kurulu aynı gün Meral Akşener’i de yeni partinin genel başkanı olarak seçecek. Hemen ardından Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. Saat 19.30’da kurucular kurulu, GİK ve MDK üyeleri ile birlikte akşam yemeğinde bir araya gelinecek.

Habere göre, Eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, halen CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın adı da yeni partinin kurucuları arasında geçiyor. Çıray’ın partiye katılması halinde, yeni parti TBMM’de başlangıçta 5 milletvekiliyle temsil edilmiş olacak. Çıray’ın partiye katılması halinde bunun “büyük bir sürpriz” olacağı belirtildi. Yeni partinin kuruluş çalışmalarında bulunan etkili bir isim, “Yakın dönemde partimizde sürpriz diye nitelendirilecek başka isimler de olacak” dedi.