Akşener'in partisi için ilginç isimler

Meral Akşener ve Ümit Özdağ'ın öncülüğünde kurulma hazırlıkları yapılan partiye katılacak siyasilerle ilgili ilginç isimler ortaya atıldı.

Akşener'in partisi için ilginç isimler

Sağ siyasette Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın öncülüğünde kurulma hazırlıkları yapılan partiye katılacak siyasilerle ilgili ilginç isimler ortaya atıldı.

AKP’nin yayın organlarından Türkiye gazetesinde yer alan haberde, yeni parti için eski Başbakan Mesut Yılmaz, Sözcü Gazetesi yazarı Ayşe Sucu, Yeniçağ Gazetesi yazarı ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Nevzat Bor, eski MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, İstanbul eski Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım gibi isimlere götürülen tekliflerin kabul edildiği iddia edildi.

Ayrıca CHP’den Aytun Çıray, İlhan Kesici ve AKP kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır’ın da yeni parti için temas kurulmaya çalışılan isimler arasında olduğu öne sürüldü.

Haberde anılan en ilginç isim ise tarihçi İlber Ortaylı oldu. İddiaya göre sözkonusu parti için Ortaylı’yla da görüşülüyor.

Davet götürülen isimler arasında öne çıkanlardan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un ise “Siyaseti düşünmediği gerekçesiyle” reddettiği belirtildi.

Aynı şekilde teklif götürülen Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç ve Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da bu oluşumda yer almayacaklarını ifade etmişlerdi.