AKP'nin yasakladığı Taksim'de gericiler bildiri dağıttı

AKP'nin yılbaşı kutlamalarını yasakladığı Taksim'de gericiler bildiri dağıttı.

AKP'nin yasakladığı Taksim'de gericiler bildiri dağıttı

“Tebliğ Cemaati” olarak bilinen ve eğlence mekanlarını gezerek şeriatçı bildiriler dağıtmasıyla hatırlanan gerici grubun mensupları, yılbaşı öncesinde Taksim ve İstiklal Caddesi’nde Noel ve yılbaşı kutlamalarına karşı broşür dağıttı.

AKP’nin Beşiktaş ve Şişli ile birlikte yılbaşı kutlamalarını yasak ettiği merkezlerden biri olan Taksim’de cüppeleri ve uzun sakallarıyla dikkat çeken grup, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde Noel ve yılbaşı kutlamaları karşıtı broşür dağıttı. Broşürleri gören polis ekipleri dağıtım yapanlardan izin belgesini istedi. İzin belgesi olmayan kişilerin dağıtım yapmasına polis ekipleri izin vermedi.

Dağıtılan broşürde, “Noel ve yılbaşı İslami ve milli değildir. Türkiye’ye her fırsatta düşmanlık yapan batılıların yaşam tarzıdır. Milletimizi içten ve dıştan bölmek isteyen Ümmeti Muhammed’in birliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışan batılıların kutladıkları yılbaşı ve Noel’i bizim de sevinç içinde kutlamamız doğru bir davranış olmadığı açık bir gerçektir” ifadelerine yer verildi.