AKP'nin Turkcell'inde ALİKEV'e destek işten atma nedeni!

Turkcell, Fizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Alper Mertoğlu'nu ALİKEV'e için başlattığı kampanyayı gerekçe göstererek işten çıkardı. 

AKP'nin Turkcell'inde ALİKEV'e destek işten atma nedeni!

Adı çocuk istismarlarıyla anılan gerici Ensar Vakfı’na verdiği desteği ve yönetimindeki AKP’li isimlerle bilinen Turkcell, Türk Mühendis Mimar Odalar Birliği’ne (TMMOB) bağlı Fizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Alper Mertoğlu’nu Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı’na destek olmak için başlattığı kampanyayı gerekçe göstererek işten çıkardı.

TMOBB, İstanbul İl Koordinasyonu Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik’in imzasıyla konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. “Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak, işten atılma sebebi olamaz” başlıklı açıklamada şu ifadeler kullandı:

“Ensar Vakfı’nın sponsorları arasında olan Turkcell’in Alper Mertoğlu’nun işten çıkarılmasına ilişkin almış olduğu karar; ülkede birçok konuda olduğu gibi bu olayda da ‘bizden olan yandaşlar’ ve ‘ötekiler’ ayrımı yapıldığını göstermiştir.

Kuruluş amacı; toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması, demokrasi ve toplumsal barış kültürünün gelişmesi, toplumsal şiddetin azaltılması amacıyla çeşitli sosyal ve kültürel çalışmalar yolu ile Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak olan ALİKEV, bu çalışmalarını dostlarından gelen bağışlar, sportif faaliyetler ve büyük fedakarlıklarla oluşturulan kaynaklarla sağlamaktadır.

Alper Mertoğlu vakfın çalışmalarını duyurmak ve desteklemek için İstanbul Boğazı yüzme yarışmasına katılmış ve bu vesileyle geniş çaplı bir kampanya yürütmüştür. Buna karşın; toplumsal hafızamızda çok kötü bir yeri olan, yandaş firma ve cemaatler tarafından desteklenen Ensar Vakfı’nın en büyük sponsorlarından olan Turkcell, Alper Mertoğlu’nun ALİKEV’e destek amacıyla düzenlemiş olduğu eğitim, spor ve barış içerikli kampanyasını ‘öteki’ tarafta gördüğü için adil olmayan bir tutum sergilemiş ve çalışanını işten atmıştır.”