AKP'nin ortakları arasında 'FETÖ' kavgası başladı

MHP ile BBP arasında 'Gülen cemaati ile ilişkileri' konusu üzerinden kavga başladı.

AKP'nin ortakları arasında 'FETÖ' kavgası başladı

Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’ye bir çok kritik başlıkta destek oldukları bilinen MHP ile BBP arasında ‘Gülen cemaati ile ilişkileri’ konusu üzerinden kavga başladı.

Kanal 7’de bir programa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, BBP’nin kuruluşunda “FETÖ’nin eli var” diyerek BBP’ye yönelik suçlamalarda bulundu. Öztürk açıklamasında “MHP bu tabloları daha öncede yaşadı. Herkes çıkışta MHP’nin yerini alacağını iddia ediyordu. Orda da FETÖ’nün eli var. 1992’deki kopmalarda da FETÖ’nün eli var. Sonra da Aydınlık Türkiye Partisinde. BBP’yi FETÖ kurdu.”dedi.

Öztürk’ün ‘FETÖ’ suçlamalarına eski Kahramanmaraş BBP Milletvekili Ökkeş Şendiller sert tepki gösterdi.

Şendiller sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda “Oktay Efendi FETÖ’cü arıyorsan yakalığına soyunduğunuz ‘Ne istedin de vermedik diye feryat figan edenlere, devleti o hainlere teslim edenlere bakacaksın” dedi.

Şendiller yayınladığı mesajda ayrıca “Hakk’a yürümüş, Senin gibi iftiracılara cevap verme imkanı kalmamış Şehit Muhsin Başka’na ve O’nun onurlu, haysiyetli, Şerefli ve bu kutlu davada her türlü bedeli Ödemiş dava arkadaşlarına attığın bu alçak iftirayı ispatlamak zorundasın. Bu alçak ve şerefsiz iftira bizlerin hazmedeceği bir saldırı değildir” diye yazdı.