AKP'nin jandarması Maccaferri grevini kırdı! İşçiler gözaltında!

Düzce'de grevdeki Tekno Maccaferri işçileri, fabrikadan kamyon ve TIR’ların çıkışına engel oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.

AKP'nin jandarması Maccaferri grevini kırdı! İşçiler gözaltında!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 seneden fazladır devam eden OHAL uygulaması için “Grev tehdidine karşı kullanıyoruz” sözüyle ortaya koyduğu emek düşmanı yüzü, bugün Düzce’de bir kez daha kendini gösterdi.

Düzce 1. OSB’de çelik tel üretimi yapan Tekno Maccaferri fabrikasında 25 gündür grevde olan işçiler, şirketin hukuksuz olmasına rağmen fabrikadan yarı mamul malların çıkmasını engelleyince gözaltına alındı.

Tekno Maccaferri’de Mart ayında başlatılan toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine, işçiler greve gitme kararı almış, 31 Temmuz’da greve başlanmıştı.

Ancak 25 gündür devam eden grev bugün jandarma ve şirketin ortaklığıyla kırıldı.

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, fabrikanın araç çıkış kapısı önünde toplanarak, yasaya aykırı olmasına rağmen fabrikadan çıkan nakliye kamyonu ve TIR’ların çıkışına izin vermemek için eylem yaparken, sermayenin bekçiliğine soyunan jandarmanın engeliyle karşılaştı.

Patronun ihbarı üzerine fabrikaya gelen jandarmalar, mallar fabrikadan tamamen çıkarılıncaya kadar işçileri göz hapsine alıp alıkoydu. Düzce Merkez İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahadır Karadağ burada, işçilere yaptıkları eylemin kanunsuz olduğunu ve ayrılmaları gerektiğini belirtti.

Birleşik Metal-İş Sendikası İl Temsilcisi Telat Çelik ve işçiler bu kez kamyonların çıkış yapacağı kapıdan ayrılmayınca, jandarma ekipleri işçileri gözaltına aldı. Birleşik Metal-İş Sendikası İl Temsilcisi Telat Çelik de gözaltına alındı. İşçiler ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.