AKP'nin 'HAYIR' fobisi su faturasına da girdi

AKP'li Kocaeli Belediyesi, su faturalarında yıllardır yer alan ve kaçak suya ilişkin yayınlanan 'HAYIR' ibaresini çıkardı.

AKP'nin 'HAYIR' fobisi su faturasına da girdi

Konya’da sigarayla mücadele kapsamında asılan “Hayır diyorsanız” afişlerini toplatan, Manisa’da okul binasındaki “Hayırla geldiniz/Hayırla gidiniz” levhalarını kaldıran AKP’lilerin referandum öncesinde “Hayır” fobisi yeni trajikomik değişikliklerle sürüyor.

Sözcü’den Deniz Ayhan‘ın haberine göre, AKP’li Kocaeli Belediyesi’ne bağlı Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSU), su faturalarında yıllardır yer alan ve kaçak suya ilişkin yayınlanan ‘HAYIR’ ibaresini çıkardı. Daha önceki faturaların üst bölümünde mavi şerit üzerinde ‘Su Kayıp-Kaçağına HAYIR’ yazısı yer alıyordu. Belediye ani bir kararla bu yazıyı referandum öncesi sildi. Yeni faturalarda “Temiz su insani bir haktır. Sağlıklı üretim bizden tasarruflu tüketim sizden. Sudan güç aldık” gibi bilgilendirme yazıları yer aldı. Böylelikle belediyenin “büyük önem” verdiği, vatandaşlara kaçak su kullananları ihbar çağrısının yapıldığı ve kullanılmaması hakkında uyarıda bulunulan yazı, artık faturalarda yer almıyor.

İşte faturaların eski ve yeni hali: