AKP'nin grev yasağına karşı direnişe geçen Şişecam işçileri kırmızı çizgisini çekti!

Direnişteki Şişecam işçileri taleplerini yayınladı.

AKP'nin grev yasağına karşı direnişe geçen Şişecam işçileri kırmızı çizgisini çekti!

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kristal-İş Sendikası’nın grev kararı sonrasında AKP iktidarı tarafından grevin yasaklanması ile birlikte direnişe geçen Şişecam işçilerinin mücadelesi devam ediyor.

Sendika tarafından başlatılan her vardiya başında birer saat iş bırakma ve işyerini terk etmeme eylemleri Şişecam’a ait tüm fabrikalarda tüm işçilerin katılımıyla sürüyor.

Şişecam işçileri bunun yanında bugün taleplerini ve kırmızı çizgilerini yayınlayarak mücadeledeki kararlılığını bir kere daha ortaya koydu.

Kristal-İş üyesi işçileri tarafından duyurulan talepler şu şekilde:

2016 Aralık ayında sendikamız ile Şişecam arasında başlayan TİS görüşmelerinde işverenin dayatmaları ve hiçbir talebimizin kabul edilmemesi nedeniyle anlaşma sağlanamadı. GREV kararımız keyfi bir şekilde işverenin talebi üzerine Bakanlar Kurulu tarafından ertelendi. Grev ertelemeleri ile ilgili geçmiş yıllarda yargının verdiği kararlarda olduğu gibi bu grev erteleme kararı da hukuksuzdur. Hukuksuzluğa ve haksızlığa boyun eğmeyen cam işçileri olarak başlattığımız mücadele artık sadece bizim değil GREV hakkı elinde alınmak istenen Türkiye İşçi Sınıfının mücadelesidir. Cam işçisinin kazanımı Türkiye İşçi Sınıfının mücadelesine tarihi önemde katkı sağlayacaktır.

1) Cam işçisinin TİS taslağında olan 2.60 talebinden bir kuruş geri adım atılamaz

2) Hükümet ve işverenlerin dayatması olan Toplu İş Sözleşmeleri’nin 3 yıl olarak düzenlemesini kabul etmiyoruz. 2 yıllık dönemler halinde sözleşmelerin düzenlenmesi kazanılmış haktır ve bu hakkımızı yedirmeyiz.

3) Geçmiş sözleşmelerde kazanım elde ettiğimiz hiçbir idari maddenin değiştirilmesini istemiyoruz. Hiçbir idari madde sadece idari madde değildir. Çalışma şartlarımızdan ücretlerimize kadar birçok hakkımızı etkileyen idari maddelere dokunulamaz.

Cam işçisinin mücadelesi artık işçilere emekçilere yönelik dayatmalara karşı kurulmuş bir barajdır. Bu barajı kimsenin yıkmaya gücü yetmez. Mücadeleye başlarken ne talep ediyorsak bu haklarımızı alana kadar devam edeceğiz. Tek bir arkadaşımızı dahi harcanmasına izin vermeden mücadeleye devam edeceğiz.