AKP'nin Cemaat'le bitmeyen aşkı: 1 milyon adet 'Olimpiyat' parası halen tedavülde

Türkçe Olimpiyatları'nın 10. yılı anısına basılan 1 milyon adet madeni paranın halen tedavülde olduğu ortaya çıktı.

AKP'nin Cemaat'le bitmeyen aşkı: 1 milyon adet 'Olimpiyat' parası halen tedavülde

AKP’nin Cemaat’le her alanda ortaklığının henüz devam ettiği 2012 yılında Cemaat’in organize ettiği Türkçe Olimpiyatları’nın 10. yılı anısına basılan 1 milyon adet madeni paranın halen tedavülde olduğu ortaya çıktı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Cemaat’in Türkçe Olimpiyatları’nın 10’uncu yılına özel 2 bin adet hatıra para basarak Haziran 2012’de satışa sunmuştu. Hatıra paranın yanı sıra olimpiyat logolu 1 milyon adet madeni 1 TL de tedavüle sürüldü. Madeni 1 liraların bir yüzünde Türkçe Olimpiyatları logosu, diğer yüzünde ise o yıl için seçilen “İnsanlık el ele” sloganı yer alıyordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından olaylarda hayatını kaybedenler anısına 70 milyon adet madeni 1 lirayı dolaşıma sokarken, Cemaat için bastırılan paraların halen tedavülde olduğuna dikkat çekerek, “İktidar, 15 Temmuz şehitlerinin kemiklerini sızlatıyor” dedi.

“Saygıları olsa tedavülde tutmazlardı”

Ekici’nin Atatürk resmi kaldırılarak yerine Türkçe Olimpiyatları’nın logosu yerleştirilip tedavüle sürülen 1 milyon adet 1 TL’lik madeni paraların toplatılıp toplatılmadığına ilişkin soru önergesine Mehmet Şimşek’ten yanıt geldi. Ekici “Önergeme verilen cevapta madeni paraların kaça mal edilip, kaç liralık gelir elde edildiği yazılmış. Bu paraların dolaşımdan çekilmesi konusundaki soruma hiçbir cevap verilmemiş. Yani bu paralar hala tedavülde ve Hükümetin toplatmaya da niyeti yok” dedi.

15 Temmuz Şehitleri’nin anısına bastırılan 70 milyon adet madeni 1 TL ile 2012 yılında FETÖ için bastırılıp tedavüle sokulan 1 TL’lerin aynı anda ve şu anda dolaşımda olduğuna dikkat çeken Ekici şunları söyledi:

“Üzerinden Atatürk resmini silip yerine FETÖ olimpiyatlarının logosunu bastıkları 1 TL’ler hâlâ piyasada. Devletin darphanesine bastırttıkları parayla, dolaylı yoldan terör örgütü propagandası yaptıranlar hala görevlerinin başında. 15 Temmuz Şehitlerine sözde değil özde saygıları olsaydı, FETÖ parasını dolaşımda tutmazlardı. Her icraatıyla şehitlerin kemiklerini sızlatmayı alışkanlık haline getiren AKP iktidarı, şimdi de 15 Temmuz Şehitleri’nin kemiklerini sızlatıyor.”