AKP’li Yasin Aktay bizimle dalga geçiyor: Meğer ‘Hayır’ oyları değil ‘Evet’ oyları çalınmış!

Referandum ile ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’dan ‘şaka’ gibi bir açıklama

AKP’li Yasin Aktay bizimle dalga geçiyor: Meğer ‘Hayır’ oyları değil ‘Evet’ oyları çalınmış!

16 Nisan günü gerçekleşen ve çok sayıda hukuksuzluğun ve usulsüzlüğün yaşandığı Başkanlık Referandumu ile ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’dan ‘şaka’ gibi bir açıklama geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Başkanlık Referandumu’yla ilgili yaptığı açıklamalarda, ‘evet’ oylarının çalınmış olabileceğini iddia etti.

BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici’nin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ın açıklamaları şu şekilde:

“Muhalefet uyanıklık yapıyor.”

“Her seçimden sonra sonuçlar üzerine böyle tartışmalar oluyor. Seçimlerin özellikle birbirine yakın olduğu yerde tarafların itirazları durmaz. Bütün itirazlar kabul edilse bile, o bir milyondan fazla olan fark zaten kapanmıyor. Ama muhalefet burada da bir uyanıklık yapıyor. Bu farkın, tamamen bir hileyle veyahut usulsüzlükle oluşmuş olduğu algısını yaratmaya çalışıyor. Seçimlerde usulsüzlük olmuşsa, bütün partiler beraber yapmış. Şimdi mühür vurulup vurulmaması, seçimin tabiatını çok da etkileyen bir şey değil ama yasal gerekliliği var.

“İnsanların kanaatkar olmaları ve sonucu kabullenmeleri lazım.”

Açıkçası benim de bir kaygım var ve hakikaten, çok ciddi, samimi söylüyorum, şu anda benim oyumun da çalınmış olabileceğini düşünüyorum. Evet oyları daha yüksek çıkmalıydı. ‘Evet’i savunmuş birisi olarak evet oylarının benim düşündüğüm, hesapladığım kadar olmadığını düşünüyorum. Muhtemelen evet oyları sandık başlarında çalındı. İnsanların kanaatkar olmaları ve sonucu kabullenmeleri lazım.”