AKP'li Yasin Aktay: 15 Temmuz başarılı olsaydı yüzbinlerce kişi yargı süreci işlemeden tutuklanacaktı

AKP Siirt Milletvekili Yasin Aktay'ın, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamaları dikkat çekti.

AKP'li Yasin Aktay: 15 Temmuz başarılı olsaydı yüzbinlerce kişi yargı süreci işlemeden tutuklanacaktı

AKP Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ın 15 Temmuz darbe girişiminin ‘başarılı’ olması halinde yaratacağı sonuçlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

BBC Türkçe‘ye konuşan Aktay, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları öncesinde Gülencileri “bir sivil toplum kuruluşu” olarak değerlendirdiklerini, CHP’nin ise ‘dindar sivil toplum kuruluşlarını devlet düşmanı gibi kodlayan bir yaklaşıma sahip olduğunu’ söyledi.

Aktay, 2004’teki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararına rağmen Gülen cemaatini bir ‘sivil toplum yapılanması’ olarak görmelerini ise o karara imza atanların “mütedeyyin STK’ları mürteci olarak nitelendirmeleriyle” ve bu yaklaşıma karşı çıkarak Gülen’i değil kendilerini savunmalarıyla açıkladı.

“Yüzbinlerce insan keyfi biçimde tutuklanacaktı”

Aktay, KHK’larla görevden alınan yaklaşık 100 binden fazla kamu personelinin mağduriyetlerinin giderilmesiyle ilgili ise şunları söyledi:
“Kolay bir süreçten geçmedik. Darbe gerçekleşmiş olsaydı bugün bu tür şeyleri konuşabiliyor bile olamayacaktık. Zindanlara tıkılmış yüz binlerce insandan, yargı süreci çalışmadan insanların keyfi biçimde tutuklanıyor olmasından ve öldürülmesinden bahsediyor olacaktık.”