AKP'li vekil fırsatı kaçırmadı, 'Ayasofya' çağrısı yaptı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı sonrası Washington ve Tel Aviv yönetimine karşı somut bir adım atamayan AKP, konuyu gericiliği tırmandırmak için fırsata çevirmekten çekinmiyor.

AKP'li vekil fırsatı kaçırmadı, 'Ayasofya' çağrısı yaptı!

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, ABD yönetiminin Kudüs kararını bahane ederek, Ayasofya Müzesi’nde cuma namazı kılma çağrısında bulundu.

Tayyar Twitter hesabından yazdığı tweet’lerde, “Madem öyle. İnceldiği yerden kopsun. Ayasofya ibadete açılsın.”, “Biz Cuma namazıyla #Ayasofya’dan başlangıç yapalım, onlar Trump’et çalsınlar.” diye yazdı.

Şamil Tayyar, aynı talebini geçtiğimiz yıl da Almanya Federal Meclisi’nin “Ermeni Soykırımı” kararı sonrasında dile getirmişti. Kararın ardından yine Twitter adresinden “Madem; ABD, PKK ve Paraleli sahiplendi. Almanya, soykırım yalanına sarıldı. Dostluk rafa kaldırıldı. Sıra bizde; Ayasofya ibadete açılmalı” çağrısı yapmıştı.

82 yıldır müze

Doğu Roma İmparatorluğu (Bizans) döneminde 537 yılında ibadete açılan ve 916 yıl kilise olarak kullanılan Ayasofya, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethiyle camiye çevrilmişti. O tarihten itibaren cami olarak işlev gören yapı, Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte 1935 yılında müze ilan edildi.

Gericilerin ‘ibadete açılması’ için sık sık önünde gösteriler düzenlediği ve ‘toplu namaz’ eylemleri yaptığı Ayasofya’nın AKP eliyle son dönemde müze işlevinden aşama aşama çıkarılmaya çalışıldığı biliniyor.