AKP'li Selvi de, "eksik adalet"e tepkili

AKP'li yazar Abdülkadir Selvi, Cumhuriyet gazetesi davasında verilen ara kararla ilgili beklenmeyen bir tepki gösterdi.

AKP'li Selvi de,

Ana akım televizyon kanallarında gerçekleşen tartışma programlarının “kadrolu AKP’lisi” Abdülkadir Selvi, beklenmeyen bir şekilde Cumhuriyet Davası hakkında verilen ana karara tepki gösterdi.

CNN Türk’te gerçekleşen bir programda, FETÖ’cü olmakla suçlanan Cumhuriyet gazetesi çalışanlarından sadece 7 gazetecinin tahliye edilmesini ve kalanların tutukluluklarının devam ettirilmesi kararına Abdülkadir Selvi tepki gösterdi.

Dava hakkında verilen ara kararı yorumlayan Abdülkadir Selvi, “Tüm meslektaşlarımızın dün gece tahliye edilmesini beklerdim. Çünkü onlar sadece gazetecilik faaliyeti yapan insanlardı” diye konuştu.

Sözlerinin devamı ise şu şekilde: “Tahliyeler güzeldi. Ama tahliyelerle birlikte tutukluluğunun devamına karar verilen gazetecilerin de dün gece tahliye edilmesini beklerdim. Çünkü onlar sadece gazetecilik faaliyeti yapan insanlardı. Örneğin ben Kadri Gürsel’le CNN Türk’te programda birlikte oldum, çok sert tartışmalar yaşadım ama Kadri Gürsel, bir FETÖ suçlaması yapmak mümkün olan birisi değildir. Bu ülkede Kadri Gürsel’i bununla suçlayamazsınız. Ben diğer meslektaşlarımın da tahliye olmasını beklerdim. Dilerim ki 11 Eylül’deki ilk duruşmada tahliye edilirler.”