AKP'li Şamil Tayyar'ın Reina yorumu: Emir komuta içerisinde darbe planlanıyor

AKP'li Milletvekili Şamil Tayyar, son dönemdeki toplu katliamlarla emir komuta içinde bir darbe hazırlığı yapıldığını öne sürdü.

AKP'li Şamil Tayyar'ın Reina yorumu: Emir komuta içerisinde darbe planlanıyor

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye’de son dönemde yaşanan toplu katliamların emir komuta içinde bir darbeye zemin hazırlamak için yapıldığını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er’in yönetimindeki superhaber.tv‘ye konuşan Tayyar, Türkiye’nin cihatçı çetelerin kol gezdiği bir ülke hale gelmesinde partisinin rolü ve sorumluluklarıyla ilgili açıklama yapmazken, son olarak 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Reina saldırısıyla devam eden eylemlerle, Türkiye hakkında ‘yönetilemeyen bir ülke’ algısı yaratılarak emir komuta zinciri içerisinde bir darbe yapılmak istendiğini iddia etti.

Tayyar iddiasını şu sözlerle dile getirdi:

“Rus Büyükelçisinin öldürülmesi gibi suikastlar, son olarak da Reina saldırısıyla çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği  katliam türü eylemlerle Türkiye hakkında,  yönetilemeyen, iç çatışmaların yoğunlaştığı, hiç kimsenin can güvenliğinin olmadığı “kaotik bir ülke” algısı oluşturmak istiyorlar. Bu şekilde, Tayyip Erdoğan ve ekibinin yönetimden çekilmesini,  yönetimden vazgeçmezse, emir-komuta zinciri içerisinde darbe yapmayı planlıyorlar”