AKP'li Şamil Tayyar: Bugün kahraman dediklerimiz yarın darbeci, hain dediklerimiz de tam tersi olacak

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 15 Temmuz'un tamamen aydınlanmadığını öne sürerken dikkat çeken ifadeler kullandı.

AKP'li Şamil Tayyar: Bugün kahraman dediklerimiz yarın darbeci, hain dediklerimiz de tam tersi olacak

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 15 Temmuz’un tamamen aydınlanmadığını öne sürerken, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı ve dönemin kuvvet komutanlarını suçlayan ifadeler kullandı.

Şamil Tayyar, Beyaz TV‘de katıldığı ‘Son Söz’ programında, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili son günlerde ortaya çıkan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile dönemin Genelkurmay 2’inci Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in yer aldığı görüntüleri değerlendirirken, “Görüntüler Hulusi Akar ve Yaşar Güler’in görüntüleri diye geliyor, tekrar eden bir görüntü var. Genelkurmay Başkanı’nın derdest edildiği görüntü nerede kardeşim?” diye sordu.

Tayyar “Bu görüntülere baktığımız zaman servis ediliş biçimi de enteresan. Görüntüler Hulusi Akar ve Yaşar Güler’in görüntüleri diye geliyor, tekrar eden bir görüntü var. Tekrar eden görüntüye baktığımızda 3-5 kişi gidiyor sonra Yaşar Paşa’nın elleri bağlı iti kakıla koridordaki görüntüsü var. İkisini birden kullandık ama Hulusi Paşa’nın görüntüsünü göremedik. Bana gören varsa göstersin. Genelkurmay Başkanı’nın derdest edildiği görüntü nerede kardeşim?” diye konuştu.

“Diğer komutanlara neden yapılmadı?”

15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili Yaşar Güler’e yapılan muameleye dikkat çeken Tayyar “15 Temmuz gecesi darbeci namusuzları en çok zulüm ettiği paşa Yaşar Güler’dir. Adamın ellerini bağlıyorlar, merdivenlerden sürüklüyorlar, ondan sonra vucüduna vurarak arabaya sürüklüyorlar. Ben bir şeyi merak ediyorum Yaşar Güler Paşa’ya bu kadar zulüm eden iten kakan merdivenlerden sürükleyen bu darbeciler, diğer komutanları niye aynı muameleye tabi tutmadılar?” dedi.

“Hain dediklerimiz kahraman olacak”

15 Temmuz tam olarak aydınlamadığını söyleyen Tayyar “Ben hala 15 Temmuz’un aydınlanmadığını düşünüyorum. Daha önce bir laf ettim, dedim ki; 15 Temmuz gerçek manada aydınlanırsa, bugün kahraman dediklerimizin aslında darbenin içinde olduğunu göreceksiniz, belki de bugün hain diye suçladığınız bazı isimlerin aslında tam tersi olduğunu göreceksiniz. Çünkü 15 Temmuz hala aydınlanabilmiş değil.” ifadelerini kullandı.