AKP'li rektörden film gösterimi yapan öğretim üyesine: Kız mı olmak istiyorsun?

Mardin Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, derste Zeki Demirkubuz ve Reha Erdem'in filmlerinin gösterimini yapan öğretim üyesini "Burası Mardin", "Kız mısın sen?" diyerek azarladı.

AKP'li rektörden film gösterimi yapan öğretim üyesine: Kız mı olmak istiyorsun?

Mardin Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Emre Özyetiş, rektör Ahmet Ağırakça’nın kendisine, “Kız mı olmak istiyorsun?” sözleriyle cinsiyetçi söylemlerde bulunduğunu belirtti. Özyetiş, rektör hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre, Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapan Emre Özyetiş, üniversite rektörü Ahmet Ağırakça’nın kendisine cinsiyetçi söylemlerde bulunduğunu belirtti.

Özyetiş, 2017-2018 Kış Dönemi’nde ortak sorumlu olduğu birinci sınıf mimari proje stüdyosu ve mimarlık bilgisi dersleri kapsamında, Kars Teknik Gezisi’ne hazırlanmak amacıyla, yönetmen Zeki Demirkubuz’un “Masumiyet” filmi ile Reha Erdem’in “Kosmos” filmlerini gösterimini yaptı. Bunun üzerine Rektör Ağırakça, 26 Aralık’ta Özyetiş’i makam odasına çağırarak cinsiyetçi sözler sarf etti.

‘MARDİN’DE OLDUĞUNUN FARKINDA MISIN?’

Konu hakkında bilgi veren Özyetiş, rektörün kendisine, “Mardin’de olduğunun farkında değil misin?” diye sorduğunu ve “Kız mı olmak istiyorsun sen?” ifadeleriyle cinsiyetçi sözler sarf ettiğini dile getirdi. Özyetiş, duruma tepki göstermesi üzerine rektörün kendisine, “Çık dışarı” diyerek, elini belinde bulunan silaha uzanırcasına tehdit edildiğini kaydetti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Özyetiş, daha sonra çalışma arkadaşlarının rektör tarafından telefonla aranarak, “Emre gibi biriyle nasıl derse girersin sen?” ve benzeri ifadelerle kendisine cinsel yönelimi dolayısıyla hakaretlerin sürdürüldüğünü söyledi. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin Rektör Ağırakça tarafından “ahlaksız, terbiyesiz ve uygunsuz” olarak görüldüğünü belirten Özyetiş, durum üzerine 27 Aralık günü, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

YANDAŞLIĞINI İLAN EDEN REKTÖR

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, AKP’li olduğunu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla açıkça ilan etmişti. 

Ağırakça, kendisine yönelik olarak AKP Mardin İl Başkanlığı’na aday önerdiği ile ilgili dile getirilen “Partimizden çek elini kardeşim. Siyaset senin işin değil” şeklindeki tepkiye “Parti içine sızan hırsızlar daha doğmadan ben siyasetin içindeyim ve ben genel başkanımızın Mardin temsilcisiyim, bunu biliniz, size geçit yok” diye cevap vermişti.

http://gazetemanifesto.com/2017/08/09/bunu-yazan-bir-rektor-ben-genel-baskanimizin-temsilcisiyim-size-gecit-yok/