AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı istifa etti

Esenyurt Belediye Başkanı AKP'li Necmi Kadıoğlu, görevinden istifa etti.

AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı istifa etti

Esenyurt Belediye Başkanı AKP’li Necmi Kadıoğlu, görevinden istifa etti.

Esenyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu kendi isteğiyle görevinden istifa etti” denildi.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığı görevine seçilip yaklaşık 13 yıl 8,5 aydır görevini aralıksız yürüten belediye başkanımız sayın Necmi Kadıoğlu bugün itibariyle kendi isteğiyle görevinden istifa etmiş, buna ilişkin yazılı talebini valilik makamına iletmiştir. Sayın belediye başkanımız son 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmektedir. Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısı ile böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır. Sayın belediye başkanımız seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygıyla karşılıyoruz”

YAZICI ‘TASARRUF YAPTIK, BİTTİ’ DEMİŞTİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bir açıklamasında, “Belediyeler açısından tasarrufumuzu yaptık bitti.” demişti; ancak bu açıklamalardan sonra Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Belediye Başkanı AKP’li Öztürk, görevinden ‘İstifa ettirildim’ sözleriyle ayrılıp partisinden de istifa etmişti.

Kadıoğlu’nun istifası da Yazıcı’nın açıklamasından ‘tasarruf’ açıklamasının ardından AKP’de ikinci istifa oldu. İstifalar, Yazıcı’nın açıklamasına rağmen AKP içerisindeki belediye operasyonlarının devam ettiğini gösteriyor.

AKP’DEN İLK AÇIKLAMA

Kadıoğlu’nun istifasına ilişkin ilk değerlendirme AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdir Eker’den geldi. Habertürk TV’de istifayı değerlendiren Eker, “Esenyurt Belediyesi ile ilgili tartışılan bir konu yok. Kendisi istifa etti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek. Bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz. Esenyurt Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi” dedi.