AKP'li belediye 'Said Nursi Kültür Evi' açtı!

Sermaye egemenliğinin partisi olduğu kadar, bir "tarikatlar ve cemaatler koalisyonu" olarak da tariflenen AKP iktidarı, Türkiye'yi dinselleştirme hedefiyle her gün bir yeni bir adım atıyor.

AKP'li belediye 'Said Nursi Kültür Evi' açtı!

Antalya’nın AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine 1 milyon 167 bin lira harcayarak restore ettirdiği kültürevine Nur cemaatinin kurucu ismi Saidi Nursi’nin adını verdi.

AKP’nin eski ortağı Gülen cemaatinin de ‘manevi’ rehberi olduğu bilinen Said Nursi isimli gericinin kitaplarının Türkiye’de ilk kez Ahmet Nazif Çelebi ile oğlu Selahaddin Çelebi tarafından teksir makinesiyle çoğaltıldığı bina, bir yıldır süren restorasyonunun tamamlanmasının ardından açıldı.

İnebolu hükümet konağı karşısında bulunan 4 katlı bina, Barla Platformu tarafından satın alındıktan Antalya Büyükşehir Belediyesi 1 milyon 167 bin liraya binanın restorasyonunu yaptırarak hizmete açtı.

Said Nursi Kültür Evi açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKP Isparta Milletvekili Said Yüce, AKP Kastamonu Milletvekili Metin Çelik katıldı.