AKP'li belediye Hollanda kentini 'kardeşlik'ten sildi

Antep'in kardeş kentlerinden olan Hollanda'nın Nijmegen kentinin adının yazılı olduğu tabelalar belediye tarafından söküldü.

AKP'li belediye Hollanda kentini 'kardeşlik'ten sildi

Hollanda ile baş gösteren diplomatik krizin ardından AKP’nin birbirinden tuhaf protestolarına bir yenisi daha eklendi.

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “kardeş şehir” anlaşması yaptığı Hollanda’nın Nijmegen şehrinin adının yer aldığı, ‘kardeş şehirler yolu’ olarak da bilinen havalimanı yolu üzerindeki tabelasını kaldırdı.

“Nijmegen Bulvarı” tabelası söküldü

Belediye meclisi, kardeş şehir projesi kapsamında 2007 yılında aldığı kararla, Osmangazi Mahallesi’ndeki bir bulvara Hollanda’nın Nijmegen kentinin adı vermişti. Yoldaki refüje “Nijmegen Bulvarı” yazan mermer bir tabela konulmuştu. Antep’te havaalanı girişinde olan ve “Kardeş şehirler yolu” olarak bilinen yola da başka ülkelerdeki kardeş şehirlerin ve yine Nijmegen isminin yer aldığı tabelalar yerleştirilmişti. Hollanda ile yaşanan ‘kriz’ sonrasında, belediye görevlileri kentin iyi ayrı noktasındaki Nijmegen’e ait tabelaları yerinden sökerek Park ve Bahçeler Müdürlüğünün deposuna götürdü. Tabelaların sökülmesinin ardından belediye personelleri, tabelaların bulunduğu yerlere çiçek dikerek düzeltme çalışması yapıldı. (DHA)