AKP'li belediye yıkım kararı alınan binada 'EVET' pankartını aşamadı

Şanlıurfa'da ruhsatsız olduğu için yıkım kararı alınan işyerini yıktırmak istemeyen işletmeci 'EVET' pankartı astı.

AKP'li belediye yıkım kararı alınan binada 'EVET' pankartını aşamadı

Şanlıurfa’da ruhsatsız olduğu için yıkım kararı alınan iş yerini yıktırmak istemeyen işletmeci, kararın uygulanmasına engel olmak için binayı boydan boya kaplayan bir ‘EVET’ pankartı astı.

Haşimiye Meydanı’nda bulunan 4 katlı konukevinin teras katının ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yaklaşık 1 ay önce yıkım kararı verildi. Daha önceden tebligatla uyarılan ve mühürlenen işyerinin yıkımı için belediye ekipleri işyerine geldi. Ancak ruhsatsız teras katın yıkım kararının kendisine bildirilmesi üzerine işletme sahibi Berces Kaya, binanın 3’üncü katındaki penceresinden yola doğru uzattığı demir profilin üzerine çıkarak görevlilere direnmeye çalıştı. Kaçak kata Türk bayrağı asan Kaya, yaklaşık bir saatten fazla süreyle görevlilere direnmesinin ardından, olay yerine gelen polislerin çabası sonucu ikna edildi. Kaya’ya işletmesini boşaltması için 15 gün süre verildi.

 

‘EVET’ pankartı astı

Sürenin dolmasının ardından Tarihi ve Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nün verdiği kararı aşmak için Kaya bu kez, kaçak yapıyı boydan boya referandumda “Evet” pankartı ile sardı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın fotoğraflarının baskılı olduğu pankartta,”Allah yolunda zafere doğru güçlü bir Türkiye için ‘Evet'” ifadeleri yer alıyor.

15 gün süre verilen yıkım kararının üzerinden bugün itibariyle 35 gün geçerken, AKP’li Büyükşehir Belediyesi ise kararı uygulamaya ilişkin halen bir adım atmış değil.