AKP'li belediye başkanına hapis cezası

AKP'li bir belediye başkanı ceza aldı.

AKP'li belediye başkanına hapis cezası
Çanakkale’nin Eceabat Belediye Başkanı AKP’li Adem Ejder, CHP’li belediye meclis üyesi Timur Koşal’ı tehdit etmek ve kasten yaralamak suçlarından yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Ejder’in yaptığı istinat başvurusu da reddedildi ve böylece karar kesinleşti. Ancak Ejder, 1 Temmuz 2016 öncesinde işlenmiş, üst sınırı 2 yıla kadar olan hapis cezalarında kanun hükmünde kararnameyle hükümlülerin lehine olarak getirilen denetimli serbestlik kararından istifade etti.
 
Eceabat Belediyesi’nde 13 Temmuz 2015’te meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti:
 
CHP Belediye Meclis Üyesi Timur Koşal, Belediye Başkanı AKP’li Adem Ejder tarafından darp edilerek, yaralandı. Koşal, o dönem encümen üyesi olduğunu belirterek, Yazı İşleri Müdürü tarafından toplantıya çağrılması üzerine başkanlık makamına gittiğini, tokalaşmak istediği Başkan Ejder’in ise kendisiyle tokalaşmadığını ileri sürdü. Koşal, “Başkan Adem Ejder bana, sürekli kendisini şikayet ettiğimi ve çalıştırmadığımı söyledi. CHP’li Meclis Üyesi Metin Övün ile aralarındaki bir davaya da Övün’ün şahidi olarak katılmamı bahane ederek, ayağa kalkıp üzerime yürüyerek vurmaya çalıştı. Bu olay üzerine makamdan çıkıp, Yazı İşleri Müdürü’nün odasına geçtim. Arkamdan gelerek ‘adam dövmenin cezası 3 bin lira’ diyerek saldırdı. Boğazıma sarıldı, yaralandım. Sağlık Ocağı’na giderek rapor aldım ve kendisinden şikayetçi oldum” dedi. 
 
(DHA)