AKP'li başkan 2 bin 200 yıllık heykeli kaldırdı: Tövbe günah müslüman mahallelerine tanrıça heykeli yakışır mı?

İzmir'de 2 bin 200 yıllık tanrıça heykelini meydandan kaldıran AKP'li belediye başkanı "Müslüman mahallede tanrıça heykeli olmaz" dedi.

AKP'li başkan 2 bin 200 yıllık heykeli kaldırdı: Tövbe günah müslüman mahallelerine tanrıça heykeli yakışır mı?

İzmir’in Torbalı İlçesinin simgesi olan ve Atatürk Meydanı’nda bulunan tanrıça Demeter ve kızı Persephone’nin heykelini kaldırtarak yerine Osmanlı tuğrası anıtı diken AKP’li Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “Müslüman mahallede tanrıça heykeli olmaz” dedi.

Kararla ilgili olarak ilk kez ilçede partisince düzenlenen ‘Evet’ mitinginde konuşan Görmez, Evrensel‘de yer alan habere göre, heykelin yerine konulan ay yıldızlı tuğra figürünün çok beğenildiğini iddia ederken, tuğrayı meydana diktikleri için de “sevaba girdiklerini” söyledi.

“Biz tanrıça heykellerini Müslüman mahallelerine dikemeyiz.” diyen Görmez, aynı çalışmayı Ayrancılar’da da yapacaklarını söyledi.

“Hatayı düzelttik gocundular”

Gerici belediye başkanının skandal açıklamaları şöyle:

Görmez “Torbalı Meydanı’na ay yıldızlı bayrağı diktik. Altına da bir tuğra koyduk; yer yerinden oynadı. Bana sorarlardı: ‘Orda kesik başlı iki tane heykel var bu neyin nesi diye. Tövbe günah ama bu Müslüman millete, ana tanrıça heykelini meydana dikmek yakışır mı? Biz Müslüman milletiz. Biz Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkes’iyle Müslüman bir milletiz. Bunu dini şeylerden dolayı yapmadım bunu da bilin ama sevaba girdiğimin de farkındayım. Biz tanrıça heykellerini Müslüman mahallelerine dikemeyiz. O hatayı düzelttik. Bundan gocundular. Gocunsunlar. Allah’ın izniyle Torbalı’ya mührümüzü vuracağız. Ayrancılar da aynı çalışmayı istiyormuş onlara da yapacağız’ diye konuştu.

Metropolis kazılarında bulunmuştu

İzmir’in Torbalı ilçesinin en büyük meydanı olan Atatürk Meydanı’nda yıllardır yer alan tanrıça Demeter ve kızı Kore’nin (Persephone) heykeli, ilçenin 5.000 yıllık tarihini simgeliyordu. 1970’lerde Torbalı yakınlarındaki Metropolis Antik Kenti kazılarında bulunan ve Milattan Önce 2. yüzyıla ait heykelin orijinali İzmir Arkeoloji Müzesi’ne götürülmüş, bir kopyası da Torbalı Atatürk Meydanı’na dikilmişti.