AKP'li Antalya Belediye Başkanı alkol yasağını savundu

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent genelinde açık alanlarda içki içilmesinin yasaklanmasını savundu.

AKP'li Antalya Belediye Başkanı alkol yasağını savundu

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Valilik kararıyla kent genelinde açık alanlarda içki içilmesinin yasaklanmasını savundu.

Antalya Valiliği dün akşam aldığı kararla, kamuya açık piknik alanlarında ve park halindeki araçlarda alkol almayı yasakladı. Yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, Valiliğin duyurusu ile ilgili inceleme yapmadığını, ancak uygulamanın doğru olarak algılanması gerektiğini savundu.

Türel, skandal yasağa ilişkin, “Şu anda Antalya’da daha önce içki içilen fakat şu an içilemeyen bir yer yok. Zaten gerek duyulursa ilgili kurumlarımız yeniden açıklama yapacaktır” yorumunu yaptı.

Emniyet: Algı hatası

Kararı internet sayfasından duyuruan Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise Hürriyet‘e “Duyuru ile ilgili maalesef algı hatası yapılıyor. Duyuruda içki içilmesi tamamen yasaklanmıyor sadece çevreyi rahatsız edecek şekilde içki içilmesi yasaklanıyor” açıklamasını yaptı.