AKP'li anket şirketi 'halifelik' araştırması yaptı!

AKP'ye yakın bir anket şirketinin halifeliğe dair soruların da olduğu bir anket yaptığı ortaya çıktı.

AKP'li anket şirketi 'halifelik' araştırması yaptı!

Şaibeli 16 Nisan referandumu öncesi sürdürülen ‘Evet’ kampanyası çalışmalarında ‘hilafet’ çağrılarının dahi yapıldığı henüz hafızalardaki yerini korurken, AKP’ye yakın MAK anket şirketinin halifeliğe dair soruların da olduğu bir anket yaptığı ortaya çıktı.

Skandalı köşesinden duyuran Yeniçağ gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan, anketin siyasi gidişata dair ipuçları sunduğunu, Türkiye’nin önüne “halifelik referandumu” getirilme ihtimalinin yabana atılmaması gerektiğini de belirtti.

Takan, ankette yer alan halifelikle ilgili bir soruya ise şu sözlerle dikkat çekti:

“İslam ülkelerinin (Hristiyan ülkelerin dini lideri papalık gibi) HALİFELİK benzeri bir dini liderliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyor musunuz? sorusuna araştırmamıza katılanların yüzde 54’ü EVET derken, yüzde 40’ı HAYIR demektedir. Yüzde 6’sı ise KARARSIZ/GÖRÜŞ YOK demektedir.

Gerçek ilahiyatçıların korkudan lal olduğu bir süreçte dinbazların gelecekteki olası zaferlerine de (!) ışık tutmuş. Ne dersiniz?.. Bu gidişle önümüze bir de halifelik referandumu gelir mi?.. Dini, internetten öğrenen ve sonra da dinbazların peşinden koşan bir toplumun liderleri için bulunmaz fırsat!”