AKP'den yeni KHK hazırlığı: Çok sayıda ihraç yolda

AKP'nin ihraç ve iadelleri içeren yeni bir KHK'ya hazırlandığı öğrenildi.

AKP'den yeni KHK hazırlığı: Çok sayıda ihraç yolda

OHAL kapsamında çıkardığı KHK’larla 100 binden fazla kişiyi kamudan ihraç eden, bir çok özel kuruluşu da kapatan AKP’nin yeni bir KHK’ya hazırlandığı öğrenildi.

ANKA‘nın edindiği bilgilere göre, hem yeni ihraçlar için hem de iadeler için başta bakanlıklar olmak üzere Başbakanlığa gelen ihbarlar değerlendiriliyor. Aralarında kamu kurumlarında çalışanların ihraç edilmesi, 15 Temmuz çerçevesinde tutuklu bulunanların iadesi, özel kurum ve kuruluşların kapatılması ile ilgili iddialar araştırılıyor. Araştırmalar sonucunda yeni KHK’nın yayınlanması bekleniyor.

MİT 122 bin kişilik liste verdi

Öte yandan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), ‘FETÖ’cülerin kendi aralarında kullandığı iletişim programı olduğu belirtilen ByLock üzerindeki çalışmalarının büyük kısmını tamamladığı öğrenildi.

Buna göre, programın Litvanya’daki ‘server’ında bulunan tüm kullanıcılar tespit edildi. Daha önce hazırlanan, illerdeki Terör ve İstihbarat Şube Müdürlükleri’ne gönderilen “ByLock1” ve “ByLock2” listeleri birleştirildi. İki listede güncelemeler yapıldı. MİT, hataya yer vermemek için günlerce ‘titiz’ çalışmalarda bulundu. Özellikle ortak Wi-Fi kullanımından ortaya çıkan sorunlar ile telefon hattının kimin üzerine alındığı, ByLock bulunan telefon numarasının kim tarafından kullanıldığı yönündeki çalışmalar detaylı yapıldı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra MİT, Türkiye’de ByLock kullandığı tespit edilen 122 bin ismin bulunduğu listeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti.