AKP'den TSK'daki intiharlara ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) intihar oranının yüz binde 18'e düşürüldüğünü söyledi.

AKP'den TSK'daki intiharlara ilişkin açıklama

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun TSK’da yaşanan intiharlar ile ilgili yazılı soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, intihar oranının düşürüldüğünü ileri sürdü.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) intihar oranının, alınan tedbirlerle son yıllarda yüz binde 18’e kadar düşürüldüğünü ileri süren Bakan Canikli, TSK’nın, bu gayretleri ve sağlanan intihar oranındaki azalmayı asla yeterli bulmadığını ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Canikli açıklamasında “En önemli parçasının, kendisini oluşturan insan unsuru olduğunun bilincinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri, insan hayatına büyük önem vermekte, yaşam hakkı en temel hak olarak her türlü faaliyetin önünde tutulmaktadır. Personelinin sağlıklı bir şekilde görev yapması için gereken her türlü önlemler öncelikli olarak ele alınmaktadır. Özellikle Mehmetçiklerin sağlıklı bir şekilde askerlik hizmetlerini tamamlamaları için tüm imkanlar seferber edilmektedir. ” dedi.