AKP'den Tansu Çiller hamlesi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 seçimlerinde başkan yardımcılığı için Tansu Çiller ve Devlet Bahçeli'yi düşündüğü ileri sürüldü.

AKP'den Tansu Çiller hamlesi

AKP’de art arda yapılan MYK ve MKYK toplantılarında konuşulanın 2019 seçimlerinde yüzde 51’e ulaşmak için kimlerden destek alınabileceğini saptamak olduğu belirtiliyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘muhalif’ sağ seçmeni de kapsamak için geniş bir yelpazeyi kucaklayarak sürpriz isimlerden başkan yardımcısı belirleyeceği iddia ediliyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan‘ın aktardığına göre Erdoğan, yardımcı arayışlarında, MHP’den ayrılarak yeni parti kurma çalışmalarına hız veren Meral Akşener faktörünü de hesaba katıyor. Bu nedenle başkan yardımcısı aday adayı olarak eski başbakan Tansu Çiller, MHP Lideri Devlet Bahçeli gibi siyasilerin isimler dillendiriliyor. Çiller’in son dönemlerde, Cumhurbaşkanlığı’nın programlarına sıkça davet edilmesi de bunun habercisi olarak yorumlanıyor. Ancak bu senaryonun en büyük eksiğinin, kritik dönemlerde parti için büyük önem taşıyan Kürt oylarının tamamen kaybedilmesi olacağı yorumu yapılıyor.