AKP'den patronlara bir kıyak daha: Elektrik faturalarındaki TRT payından da muaf tutulacaklar!

AKP yeni düzenleme ile elektrik tüketicilerinden "TRT payı" adı altında alınan ücretleri patronlardan almayacak.

AKP'den patronlara bir kıyak daha: Elektrik faturalarındaki TRT payından da muaf tutulacaklar!

Sermayenin partisi AKP, Türkiye’yi patronların çiftliğine çevirme hedefleri doğrultusunda bir kıyak daha yapmaya hazırlanıyor. Yeni düzenleme ile elektrik tüketicilerinden “TRT payı” adı altında alınan ücretler patronlardan alınmayacak.

Düzenlemeyle ilgili açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “2015 yılında sanayicilerin TRT’ye ödediği pay 344,2 milyon lira. Biz bunu kaldırıyoruz.” derken, yaşanan kaybın nasıl telafi edileceğine ilişkin de “Maliye Bakanlığımız TRT için şans ve talih oyunlarından kesilen bir paydan TRT’ye kaynak aktaracak. TRT desteksiz kalmayacak ama TRT’yi destekleyen sanayicimiz değil, şans ve talih oyunlarından gelen gelir olacak.” ifadelerini kullanarak yine halkın sırtından haksız yere elde edilecek gelirlere işaret etti.

AKP’nin yayın organı olarak çalışan TRT’nin gelirlerinin yüzde 86’sının elektrik faturalarından elde edildiği biliniyor. Yurttaşların ödediği elektrik faturalarının yüzde 2’lik kısmını “TRT payı” adı altında alınan paralar oluşturuyor.

http://gazetemanifesto.com/2017/01/23/akpnin-borazani-trtde-buyuk-zarar-gelirini-halktan-alan-kurumu-bakin-nasil-soguslediler/