AKP'den NATO'culuk beyanı: Tüm taahhütlerimize bağlıyız

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye-NATO ilişkilerine ilişkin "NATO'ya verdiği tüm taahhütlerine bağlıyız" mesajını verdi.

AKP'den NATO'culuk beyanı: Tüm taahhütlerimize bağlıyız

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye-NATO ilişkilerine ilişkin “NATO’ya verdiği tüm taahhütlerine bağlıyız” mesajını verdi.

Ankara’da düzenlenen 9’uncu Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Işık, “Türkiye, NATO’nun önemli bir üyesidir. NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahiptir ve Türkiye, NATO’ya verdiği tüm taahhütlerine bağlıdır” dedi.

“NATO bağlarımız zayıflamaz”

“Rusya ile ilişkilerimizin gelişiyor olması, NATO ile bağlarımızın zayıflayacağı anlamına gelmez” diyen Işık, “Evet, NATO ile ittifak dayanışması içerisinde kararlı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’den kaynaklanan sorun, bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak; NATO, Türkiye’ye karşı taahhütlerini yerine getirmediği için NATO’yu da eleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. Bunu zaman zaman yapıyoruz. DEAŞ ile mücadele edeceğiz, diye bölgede kuvvet konuşlandıran NATO ülkeleri başta olmak üzere ülkeler, Türkiye’nin DEAŞ’la mücadelesine destek vermezse biz bunu eleştirme hakkına sahibiz. Hiç kimse Türkiye’yi her şeyi olduğu gibi kabullenen, kendisine yönelik taahhütlerin yerine getirilmemesinde dahi sesini çıkarmayan bir ülke olarak beklemesin” ifadelerini kullandı.