AKP'den gericiliğe büyük yatırım: Diyanet'in bütçesi yüzde 13 arttırıldı

Diyanet'in 2018 bütçesini bir önceki yıla göre yüzde 13,21 artırıldı.

AKP'den gericiliğe büyük yatırım: Diyanet'in bütçesi yüzde 13 arttırıldı

Türkiye’de laikliğin ancak kağıt üzerinde geçerli olduğunun önemli bir göstergesi olan ve AKP’nin parti teşkılatı gibi faaliyetlerine devam eden Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılında bütçesini bir önceki yıla göre yüzde 13,21 artırarak 7 milyar 774 milyon 183 bin TL’ye çıkardı. Bu büyük ödeneğin hangi kalemlerden oluşmasının planlandığı ise Başkanlığın 2018 Performans raporuna yansıdı.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu‘nun haberine göre, Diyanet, “Birlik ve beraberliği engelleyen toplumsal problemlerin çözümüne katkı sağlamak” için bütçeden 8 milyon 841 bin TL para ayıracak. Ancak bu paranın da çok büyük bir kısmı, 8 milyon 500 bin TL’si “Ahlaki yozlaşmayı önleyici çalışmalar yapmak” için harcanacak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de “barışı tehdit eden hususlar”da ilgili çalışmalar yapmak için ise 256 bin TL ayrılacak. Bu çalışmalar kapsamında terör olaylarının “dini ve ahlaki eksiklikler neticesinde ortaya çıktığı” yaklaşımı benimsenecek.

‘Müftü nikahı’ binalarına 21 milyon

AKP’nin büyük tepkilere rağmen çıkardığı nikâh kıyma yetkisini de alan müftülüklere yeni ihtiyaçlarının belirlenerek yeniden dizayn edilmesi gerekli olan yerlere yeni hizmet binalarının inşa edilmesi için 21 milyon 576 bin TL para harcanacak.

Camilere 29 milyon

Camilerin mekân kalitesini artırmak için 29 milyon 300 bin TL ödenek ayrılacak. Bu para ile yeni cami projeleri de hazırlanacak.