AKP'den gazetecilere ve tehlikeli işlerde çalışanlara yıpranma payı darbesi!

AKP tehlikeli mesleklerde çalışanların erken emeklilik sürelerini uzattı.

AKP'den gazetecilere ve tehlikeli işlerde çalışanlara yıpranma payı darbesi!

Patronların iktidarı AKP, emek düşmanı icraatlarına bir yenisini daha ekledi. Cam, çimento, demir-çelik gibi tehlikeli ve ağır işlerde çalışanlar ya da gazeteciler artık hafta tatillerinde ve yıllık izinlerinde yıpranma payından yararlanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK), 3 Kasım tarihinde yayınladığı duyuruya göre fiili hizmet süresi zammında değişiklik yapıldı, tehlikeli mesleklerde çalışanların erken emeklilik süreleri değişti.

Hürriyet’ten Noyan Doğan‘ın haberine göre, yapılan düzenleme ile ulusal bayram günleri ile genel tatil günleri, yıllık izin, ücretsiz-ücretli izin, eğitim, kurs süreleri artık fiili hizmet süresi içinde sayılmayacak ve her ay için fiili hizmet süresi 26 gün üzerinden hesaplanacak ki, bu da yıllık 312 gün anlamına geliyor. Daha açık bir anlatımla, fiili hizmet süresi zammından yararlanacak olan çalışanların yıllık çalışma günleri 312 gün üzerinden hesaplanacak. İşverenler de bu süreyi aylık 30 güne, yıllık da 360 güne tamamlamak için başka belgeler ibraz etmek zorunda kalacak.

Peki, bu ne anlama geliyor? Cam, çimento, demir-çelik fabrikasında çalışanlar ya da gazeteciler artık hafta tatillerinde, yıllık izinlerinde yıpranma payından yararlanamayacak.