AKP'de yeni istifa iddiası: İstanbul'daki en üst düzeyi isim hedefte

AKP'de Erdoğan'ın talimatıyla yapılan tasfiyelerin İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'yi de koltuğundan ettiği iddia ediliyor.

AKP'de yeni istifa iddiası: İstanbul'daki en üst düzeyi isim hedefte

AKP’de Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Kadir Topbaş’la başlayan belediye başkanlarının istifa ettirilmesi furyası, bu kez AKP’nin İstanbul’daki teşkılatının en tepedeki ismini de hedef aldı.

İstanbul’da Kadir Topbaş, Ankara’da Melih Gökçek, Bursa’da Recep Altepe, Balıkesir’de Ahmet Edip Uğur’un istifası istenmiş uzayan sürecin ardından 4 başkan da istifa etmişti.

Gökçek ve bazı belediye başkanlarının istifasının istendiğini ilk duyuran isimlerden olan  Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’dan bir kritik iddia daha geldi. Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde “İşittiğime göre AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de istifa edenler kervanına katılanlar arasında yer alıyormuş… Hatta istifa etmiş bile…” diye yazdı.

Hakan bir başka iddiayı daha gündeme taşıdı. Buna göre, Melih Gökçek’in yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olması muhtemel Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya AKP içinde pek sıcak bakılmıyor.