AKP'de yalan ve bunu tekrar edecek bakan bitmez: Taşeronla ilgili çok titiz bir çalışma içerisindeyiz

AKP'nin Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçiler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP'de yalan ve bunu tekrar edecek bakan bitmez: Taşeronla ilgili çok titiz bir çalışma içerisindeyiz

AKP’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, siyasi iktidar tarafından yıllardır her seçim öncesinde tekrarlanan “taşeron çalışmanın kaldırılacağı” yalanını açık bir şekilde tekrar edemedi. Sarıeroğlu yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar AK Parti olarak ne dediysek ve ne yapacağız dediysek, arkasında durmuş bir iktidarız. Maliye Bakanlığı ile bu konu üzerinde çalışıyoruz” dedi.

En son referandum öncesinde bir kere daha bu konu gündeme gelmiş ve Başkanlık sistemine geçildiği durumda Haziran ayında taşeron çalışmanın kaldırılacağı yönünde açıklamalar yapılmıştı. Çalışma Bakanlığı’na bağlı bir heyetle Elazığ’a bir ziyaret yapan Jülide Sarıeroğlu taşeron işçilik ile ilgili gelen sorulara da yanıt verdi. 

“Şartlar maalesef uygun olmadı”

Taşeron işçilerle ilgili süreci tamamlamak için çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Sarıeroğlu, “Bu konuda asgari ücretin düzeltilmiş, ihalelerin üç yıllık yapılıyor ve yine toplu sözleşmeyle alakalı süreçlerin işliyor olmasıyla beraber ücretlerde kısmi oranlarda düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Ama zaman içerisinde her ne kadar bir düzelme olsa da beklentiler ve talepler farklı yönde. Geçmiş dönemde yapmış olduğumuz seçimlerde taşerondaki kardeşlerimize yönelik kamuda istihdam imkanıyla ilgili bir beyanımız oldu. Bugüne kadar AK Parti olarak ne dediysek ve ne yapacağız dediysek, arkasında durmuş bir iktidarız. Bu anlamda geçmiş dönemde bazı çalışmalar hayata geçirilmek istendi ama şartlar maalesef uygun olmadı. Bu dönemde bunun sorumluluğunu biliyoruz. Bunun taşerondaki işçilerimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle şu an çok titiz bir çalışma içerisindeyiz” diye konuştu.

Taşeronlarla alakalı süreci tamamlarken Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları ve 80 milyon vatandaşın durumunu göz önünde bulunduracaklarını ifade eden Bakan Sarıeroğlu, “Maliye Bakanlığı ile bu konu üzerinde çalışıyoruz. Tam olgunlaştıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağız. İnşallah yeni yasama döneminde kısa süre içerisinde bu konu ile ilgili güçlü adımlar atılmış olacak” ifadelerini kullandı.