AKP'de vekillerin kulağı çekildi: Boş vaatlerde bulunmayın, AB'ye sert sözlerden kaçının

AKP'niN son grup toplantısında milletvekillerine referandum kampanyasıyla ilgili uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

AKP'de vekillerin kulağı çekildi: Boş vaatlerde bulunmayın, AB'ye sert sözlerden kaçının

AKP’nin TBMM yerine Genel Merkez’de yaptığı son grup toplantısında milletvekillerine referandum kampanyasıyla ilgili uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, milletvekillerini referandum kampanyasında ‘boş vaatler’ vermemeleri ve AB ülkelerine de kaba söylemlerde bulunmamaları konusunda uyardı. Yıldırım “boş vaatler” konusunda “taşeron işçilere kadro” vaadini örnek göstererek, “Herkese kadro vereceğiz’ demek aldatmak olur.” diye konuştu.

Öte yandan milletvekilleri de ‘Hayır’ oyuna yönelik “terörist” nitelemesinin “Evet”e puan kaybettirdiği ve bu söylemin bırakılması gerektiğini belirtti.

Hürriyet’ten Nuray Babacan‘ın aktardığına göre, Yıldırım milletvekillerine özetle şunları söyledi:

AB krizi uyarısı

AB ülkelerine karşı sert ve kaba söylemlerden kaçınalım. Oradaki vatandaşların haklarını korumak lazım. Mütedil olmak lazım. Bu konuyla ilgili değerlendirme yaparken, ‘bu iş bize yaradı’ gibi açıklamalardan kaçının. Bu yaklaşım doğru değil. Bu sorunları tartışmayın, uzatmayın, işimize bakalım. Sosyal medyadan sorumsuz açıklamalarda bulunmayalım. Laf ağızdan çıkmadan sizin, çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz.

“Komuta merkezi tek”

Kampanya çalışmaları çok önemli. Tek adamlık eleştirisi yöneltenler diyorlar ki. ‘vücudunuzda iki kulak, iki göz, iki dudak, iki el var’. Oysa vücudunuzda tek beyin, tek kalp var. Komuta merkezi tektir yani. Kadın ve genç seçmen çok önemli, bunlara ağırlık verelim. 18-25 yaş arasındaki gençlere 18 yaş düzenlemesini iyi anlatalım. Kampanyada oy oranlarımız iyiye doğru gidiyor, rüzgar evete dönüyor. Vatandaşlarla yüz yüze temas kuralım. Yıllarca AK Parti iktidarı olarak şeytan taşlamakla uğraştık, bütün bu zorluklara rağmen bir çok hizmet yaptık.

Boş vaatler yanlış

Kampanya sürecinde, boş vaatlerde bulunamayız. Biz ülkenin sorunlarını biliyoruz. Onunla ilgili çalışmaları da yapıyoruz zaten. Yapamayacağımız vaatlerde bulunmayın. Örneğin, taşeronlarla ilgili söz vermeyin. Taşeron konusu sıkıntılı. ‘Herkese kadro vereceğiz’ demek aldatmak olur. Bu meseleye girmeyin. Vaatlerden dolayı oy verilmez. AK Parti olarak kimse aldatmalık. Negatif cümlelerden kaçının, pozitif olun. Karamsar olmayın. Arazide olun. Çok çalışın her yere gidin. Vatandaşları dinleyin. Hayır diyenleri dışlamayalım. Makul karşılayım. Teşkilatların yaptığı programlara uyun.

“FETÖ’nün ne haltlar karıştırdığını çözmek zor”

FETÖ sürecinde mağdurleri abartmayalım. Sistemde ufak tefek arızalar olabilir. Çok normal ama mağduriyet edebiyatına kapılmayın. Karşımızda çok profesyonel bir örgüt var. Bunların ne haltlar karıştırdığını çözmek basit değil. Bu yüzden bu konaya takılıp kalmayın.”

“Hayırcılara terörist yanlış oldu”

Kahvaltılı toplantının soru-cevap bölümünde, milletvekilleri seçim bölgeleriyle ilgili sorunları dile getirdi. 2B, kayyum belediyeleri, taşeronlar gibi konular dikkat çekti. Bazı milletvekilleri, vatandaşı ikna etmek için vaatlerde bulunmayı önerdi. Bir milletvekili de, “Hayır diyenlerin teröristlerle özdeşleştirilmesi bize puan kaybettirdi, evet verecekler bile hayıra dönüyorlar. Bu söylemi bırakmak lazım” dediler.

Kayyım şikayetine tepki

Doğu ve Güneydoğu bölgesinden bazı vekiller de kayyum belediyelerine çok fazla inisiyatif verildiğini söyleyince Yıldırım, bu değerlendirmeye tepki göstererek, “Kayyımlar devlet için çalıyor. Vatandaş çok memnun, bölge vatandaşından çok destek alacağımızı düşünüyorum”dedi.