AKP'de istifası istenen belediye başkanları belli oldu

AKP'de istifa eden İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Niğde ve Düzce'nin ardından 7 AKP'li belediye başkanın daha istifa edeceği iddia edildi.

AKP'de istifası istenen belediye başkanları belli oldu

AKP’de istifa eden İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Niğde ve Düzce’nin ardından 7 AKP’li belediye başkanın daha istifa edeceği iddia edildi. İddiaya göre Gaziantep, Antalya, Trabzon, Ordu, Uşak, Nevşehir ve Afyonkarahisar Büyükşehir Belediye Başkanlarının da istifaları istenecek.

AKP’de istifalar AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘metal yorgunluğunu kabul edemeyiz’ sözleriyle başlamıştı. Beş büyükşehir belediye başkanlarının istifası istenmiş ve bu başkanlar art arda istifa etmişlerdi.

Şimdi ise Ankara kulislerinde konuşulan yeni bir iddia var: 7 ilde daha belediye başkanlarının istifası istenecek.

İstifaları istenen başkanlar Kadir Topbaş, Melih Gökçek, Ahmet Edip Uğur, Recep Altepe, Faruk Akdoğan art arda görevlerini bırakarak istifa edilmişlerdi. Ama kulislerde AKP’deki istifaların bununla kalmayacağı konuşuluyor. Biraz ara verilse de Kasım ayından sonra istifasının istenileceği 7 başkanın daha olduğu iddia edildi.

Kanal D muhabiri Seçil Özer, Ankara kulislerinde konuşulan bu iddiaları araştırdı. Özer kulislerde, ‘Gaziantep, Antalya, Trabzon, Ordu, Uşak, Nevşehir, Afyonkarahisar Büyükşehir Belediye Başkanları’nın istifalarının isteneceği iddialarının olduğunu aktardı.