AKP'de başkanlık paniği: 19 MHP'li vekile Topbaş ve Gökçek'le markaj

Başkanlık teklifi için MHP'de yaşanacak olası firelere karşı Melih Gökçek ve Kadir Topbaş'ın devreye sokulduğu iddia ediliyor.

AKP'de başkanlık paniği: 19 MHP'li vekile Topbaş ve Gökçek'le markaj

Meclis’te Anayasa Komisyonu’nda kabul edilerek haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi beklenen yeni anayasa teklifi ile ilgili MHP’de yaşanacak olası fireler için Melih Gökçek ve Kadir Topbaş’ın devreye sokulduğu iddia ediliyor.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’nun ‘kulis’ bilgilere dayandırdığı iddiasında “MHP’nin oyları belli olmayan 19 milletvekilinden en az 11’inin de ‘evet’ oyu vermesi için AKP’liler kapalı kapılar ardında çok yoğun kulis çalışması yürütülüyor” diye yazdı. Uğuroğlu’na göre,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, MHP’nin Ankara ve İstanbul milletvekillerini ikna için çalışmalara başladı.

Uğuroğlu’nun “MHP’li 19 vekil AKP takibinde” yazısının ilgili bölümü şöyle:

AKP’yi yönetenler partilerinden de fire olma ihtimalini düşünüyorlar ki yaklaşık 10 milletvekili adları ile de söylenerek kulislerde telaffuz ediliyor.

AKP’nin oyu 305’e düşerse 14 garanti MHP oyu ile “evet” oyu verecek rakam ancak 319’a çıkıyor.

Bu durumda en az 11 milletvekilinin de “evet” oyu vermesi gerekiyor ki gözler bu yüzden MHP’ye çevriliyor.

MHP’nin oyları belli olmayan 19 milletvekilinden en az 11’inin de “evet” oyu vermesi için AKP’liler kapalı kapılar ardında çok yoğun kulis çalışması yürütülüyor.

Gelen haberlere göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da MHP’nin Ankara ve İstanbul milletvekillerini ikna için çalışmalara başlamışlar bile.