AKP 'üst düzey' işbirlikçiliğe devam ediyor: 'Üst düzey görüşmeler hayra alamet'

Kurtulmuş, John McCain'in Ankara ziyareti ile ilgili olarak üst düzey görüşmelerin 'hayra alamet' olduğunu söyledi.

AKP 'üst düzey' işbirlikçiliğe devam ediyor: 'Üst düzey görüşmeler hayra alamet'
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD’li Cumhuriyetçi senatör John McCain’in Ankara ziyareti ile ilgili olarak üst düzey görüşmelerin ‘hayra alamet’ olduğunu söyledi.

 

AKP Trump yönetiminden umutlu

Kurtulmuş, söz konusu ziyaretle ABD ile Türkiye arasında, Suriye konusunda bazı görüş ayrılıklarının giderilmeye başladığını belirtti. Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: “Yeni yönetimle beraber ilişkilerin iyileşmesini bekliyoruz. Sahada PYD’ye verdikleri desteği sonlandırmaları. Yapılacak operasyonlarda PYD ile değil yerli unsurlarla, ılımlı unsurlarla operasyon yapmalarını arzu ediyoruz. 80 milyonluk Türkiye mi, birkaç bin militana sahip PYD mi? İkincisi ise FETÖ’yü iade etmeleridir. Bütün bu görüşmelerde bunun iadesi gündeme geldi. Sadece Gülen’in değil, bu örgütle bağlantılı olanve ABD’ye kaçmış kişilerin de iadesi üzerinde durulmaktadır. Bu ulusal güvenlik meselesidir. Son ziyaretler olumlu işaretlerdir.”

 

“Rakka’da yerel unsurlar desteklensin”
Kurtulmuş, gündemdeki Rakka Operasyonu ile ilgili olarak ise: “En kısa zamanda bütünüyle El Bab temizlendikten sonra oraya da insanlar gelecektir. Şimdi diyoruz ki, aynı modeli Rakka’da kullanalım. Rakka’da da bu çerçevede o şehrin ahalisinden oluşan muktedir yerel unsurlar desteklensin, uluslararası camia, Türkiye, ABD ve diğer unsurlar buraya lojistik destek versin, orası DEAŞ’tan temizlensin, temizlendikten sonra da bir başka terör örgütünün eline teslim edilmesin. Pozisyonumuz çok açık, nettir. Bu pozisyonumuzla gerekli görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler çerçevesinde belli bir sonuç alınırsa Türkiye bu sonuca göre hareket eder.” şeklinde konuştu.