AKP TBMM Başkan adayını açıkladı

TBMM başkanlığına adaylığını açıklayan AKP'li Burhan Kuzu, yine hüsrana uğradı.

AKP TBMM Başkan adayını açıkladı

AKP, TBMM Başkanlığı seçiminde laiklik karşıtı söylemleriyle bilinen mevcut başkan İsmail Kahraman’ı yeniden aday gösterdi.

Kahraman’ın görev süresinin sona ermesi nedeniyle yapılacak seçim için başvurular dün başladı. CHP’nin adayı İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel olurken, MHP de İstanbul Milletvekili Celal Adan’ı aday gösterme kararı almıştı. HDP’den yapılan açıklamada ise halen cezaevinde bulunan Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın aday gösterileceği duyurulmuştu.

AKP ise Meclis Başkanlığı için Kahraman’ı yeniden aday gösterme kararı aldı. Adaylık başvuruları 16 Kasım Perşembe gece yarısı sona erecek.

Kuzu ikna edilemiyordu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı için aday olacağını açıklayan AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’yu adaylıktan vazgeçirmek için parti yetkililerinin devreye girdiği öğrenilmişti.

Milletvekillerinin de desteğini alan Burhan Kuzu’nun adaylık için başvuru dilekçesi verme konusunda kesin kararlı olduğu ve vekiller arasında temayül yoklaması yapılmasını istediği belirtilmişti.