AKP Sözcüsü Ünal: Kılıçdaroğlu halkı isyana teşvik ediyor

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Mitingi'ndeki konuşmasına tepki gösterdi.

AKP Sözcüsü Ünal: Kılıçdaroğlu halkı isyana teşvik ediyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Mitingi’ndeki konuşmasına tepki gösterdi.

CHP lideri için “Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynamaktadır.” diyen Ünal, “Seçilmiş meşru hükümeti, gayri meşru edemez, bu millet de buna izin vermez.” diyerek yargı sopasını gösterdi.

AKP Sözcüsü Ünal’ın açıklamaları şöyle:

Kılıçdaroğlu’nun parlamentoya ve siyasete saygılı olmaya davet ediyorum. Kılıçdaroğlu tehlikeli bir oyun oynamaktadır. Seçilmiş meşru hükümeti, gayri meşru edemez, bu millet de buna izin vermez. Sayın Kılıçdaroğlu bu milleti sokakla korkutacaksa bu millet 15 Temmuz cehennemini yaşamış ve tanklara göğsünü siper etmiş bir millettir. Meşru siyaset içerisinde, milli iradenin tecelligahının TBMM olduğunu bilerek siyaset yapmalıdır. Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının bilmesi gerekir ki, sandıktan 25 milyon oyla çıkmış iradeyi yok saymak faşizmdir. Adalet sokakta aranmaz, sandığı ve seçimi yok sayan, isyan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, topluma bir anarşizm sunmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesi elinden alınmıştır diyen Kılıçdaroğlu miting meydanında oylama yaptı. Kılıçdaroğlu paralel bir yapı mı oluşturmak istiyor? Halkın polisi diyerek meşru polisin alternatifini oluşturuyor. Sonra ‘siyaset bölmemektir’ diyor. Bu bölmek değil mi?

Sayın Kılıçdaroğlu o halde 2019’daki seçimleri meşru görmemektedir, sandığı ve siyaseti referans göstermemektedir. Halkı isyana teşvik etmektedir. Kılıçdaroğlu 20 Temmuz’u asıl darbe olarak gösteriyor. 20 Temmuz’da OHAL ilan edilmesi gayrimeşru bir şey mi?

15 Temmuz etkinlikleri başlıyor

15 Temmuz etkinlikleri yarın itibariyle başlıyor. Cumhurbaşkanlığımız ve onun dışında tüm toplumsal kesimlerin kendi etkinlikleri var. Biz de kendi etkinliklerimizi yapıyoruz. Biz de AK Parti olarak kendi etkinliklerimizi, anma törenlerimizi gerçekleştiriyoruz. AK Parti olarak Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleşen etkinliklerimize katılacağız. Yarın sabah 81 ilde valilikler, milletvekilleri kabir ziyaretlerine bulunacak. Ondan sonra da devam edecek. Cumhurbaşkanlığımız sanıyorum, ana çerçeveyi kamuoyu ile paylaştı.