AKP Sözcüsü: Kemal Kılıçdaroğlu'nu tanımıyoruz

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin liderine karşı "Hainler devleti yönetemez" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tanımadıklarını açıkladı.

AKP Sözcüsü: Kemal Kılıçdaroğlu'nu tanımıyoruz

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin lideri için ‘İstanbul’a ihanet’ sözlerine atfen “Hainler devleti yönetemez” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben, “Bu ülkede her iki kişiden birinin oyunu almış, 15 Temmuz gecesi hayatını ortaya koyup bu ülkeyi kurtaran kahramana vatan haini diyen Anamuhalefet partisi genel başkanını istemiyoruz, tanımıyoruz, siyasi muhatabımız olarak da görmüyoruz” dedi.

AKP Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret eden Ünal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Biz bu ülkeye kimin düşman olduğunu da kimin dost olduğunu da çok iyi biliyoruz. Bu ülkede her iki kişiden birinin oyunu almış, 15 Temmuz gecesi hayatını ortaya koyup bu ülkeyi kurtaran kahramana vatan haini diyen Anamuhalefet partisi genel başkanını istemiyoruz, tanımıyoruz, siyasi muhatabımız olarak da görmüyoruz. Çünkü bunun yaptığı siyaset değil apaçık düşmanlık. Tek bayrak, tek millet, tek devlet tek vatan bunu kabul eden herkes bizim kardeşimizdir. Siyasi görüşüne bakmaksızın herkesle birlikte hareket ederiz. Ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi bu ülkenin düşmanlarıyla hareket eden, bu milletin kahramanlık destanı olan 15 Temmuz’u itibarsızlaştıran, Cumhurbaşkanımıza birilerinin talimatıyla hakaret eden, iftira atan insanlar bu ülkenin çıkarına uygun hareket ediyoruz diyemeyiz.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu İstanbul’a dair “İhanet ettik, hala da ediyoruz” diyerek  ‘özeleştiri’ yapan Erdoğan için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kalkmışlar ‘İhanet ettik hala da devam ediyoruz’ diyor. Kendini hain ilan ettiysen o koltuktan kalkacaksın. Bu ülkeye ihanet eden o koltukta oturamaz. Sayın Erdoğan ihanetini ve hainliği itiraf ettiği için teşekkür ediyoruz. Kendisi söylemese bu kadar rahat konuşamazdık belki. Bir bakanı vardı çevre ve şehircilik bakanı. Ne demişti? ‘Yapılan her şeyden Erdoğan’ın haberi var’ demişti.”