'AKP Sözcüsü' Danıştay Başkanı Zerrin Güngör cübbesini ne zaman çıkaracak?

Danıştay Başkanlığı'na temmuz ayında ikinci defa seçilen Zerrin Güngör, yeni açıklamalarıyla yine AKP'lileri aratmadı.

'AKP Sözcüsü' Danıştay Başkanı Zerrin Güngör cübbesini ne zaman çıkaracak?

Danıştay Başkanlığı’na temmuz ayında ikinci defa seçilen Zerrin Güngör, yeni açıklamalarıyla yine AKP’lileri aratmadı.

Önceki akşam Adli Yıl Açılışı nedeniyle Yargıtay’ın TBMM Havuzlu Bahçe’de düzenlenen resepsiyona katılan Güngör, AKP’ye bağımlı hale getirilmesine yönelik eleştirilere yanıt verirken görevini ve unvanını bir kenara bırakıp AKP sözcülüğüne soyundu.

Milliyet’ten Serpil Çevikcan‘a konuşan Zerrin Güngör, “CHP, eski yargı düzeni değiştiği için çok rahatsız. CHP, Adalet Kurultayı’ndan sonra yayımladığı bildirgeyle ne yapmaya çalışıyor? Tek başlarına güçlü siyaset yapamadıkları için eskiden onların imdadına yargı yetişiyordu, şimdi artık yargı bunu yapmıyor, o nedenle rahatsızlar” şeklindeki skandal sözlerinin hatırlatıldığı soruya yanıt verirken yine AKP’li gömleğini giydi.

“Sözde Adalet Yürüyüşü, sözde Adalet Kurultayı…”

Güngör, bu sözlerine CHP’den gelen tepkiler için şunları söyledi:

“Biz hâkimler olarak çok az konuşuyoruz. Ama bazen zorunlu durumlarda da yargının genel algısı ve itibarını koruma adına konuşmamız gerekiyor. Şimdi sözde Adalet Yürüyüşü, sözde Adalet Kurultayı… Kim için adalet, neyin adaletini arıyorsunuz? Yargıyı da töhmet altında bırakıyorsunuz. Biz adalet terazisini çok hassas tutuyoruz. Siz bu söylem ve davranışlarla yargıya güveni zedelerseniz, bundan bütün toplum zarar görür.”

Güngör’ün akıl almaz sözleri akıllara Erdoğan’ın geçmişte kararlarını beğenmediği yüksek yargı mensuplarına “Siyaseti çok seviyorsan cübbeni çıkar” şeklindeki yönelttiği tepkilerini getirdi.