AKP'den Ayhan Oğan'a destek açıklaması

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin eski MKYK Üyesi Ayhan Oğan'a "Yeni devlet" söylemi nedeniyle bir yaptırım uygulanmayacağını söyledi.

AKP'den Ayhan Oğan'a destek açıklaması

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin ‘eski’ MKYK Üyesi Ayhan Oğan’a “Yeni bir devlet kuruyoruz. Kurucu da Erdoğan!” sözleri nedeniyle bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna yanıt verdi.

NTV‘nin canlı yayınında gündemdeki konuları değerlendiren Ünal, sözleri nedeniyle büyük tepki çeken Oğan’a ilişkin “Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılmasından yanayım” demediği için yaptırım uygulanmayacağını söyledi. Ünal’ın Oğan’ın AKP üyesi olup olmadığını bilmediğine ilişkin sözleri ise güldürdü.

AKP Sözcüsü Ünal’ın sözleri şöyle:

“Sayın Oğan eski MKYK üyesi, şu an parti üyesi mi bilmiyorum. Ama Ayhan Oğan ‘fikri bir söylem ortaya koydum’ diyor. Oğan, ‘Vesayet düzeni ortadan kalkıyor, cumhuriyetin temel ilke ve kazanımları 1960 darbesiyle ortadan kaldırıldı ve vesayet düzeni inşa edildi. Bugün bu devlet yapısı değiştiriliyor” diyor. Düşüncesinin ifadesi dolayısıyla partinin bir yaptırım uygulaması için, savunma alınması gerekir. ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılmasından yanayım’ derse yaptırım uygularsınız. ‘Kimse yıkamaz’ diyor ve devletin yeniden yapılandırıldığını, vesayet düzeninin tasviye edildiğini, cumhuriyetin temel değer ve kazanımları etrafında devletin yeniden inşa edildiğini söylüyor…”