AKP Sarraf'ın rüşvetleri için soruşturma açmıyor: Kamuoyu bize güvenir

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, ABD'de Rıza Sarraf'ın 'tanık' olduğu davayla ilgili olarak şu an itibariyle soruşturma açılmayacağını açıkladı.

AKP Sarraf'ın rüşvetleri için soruşturma açmıyor: Kamuoyu bize güvenir

AKP’nin hukukçu kurmaylarından ve AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, ABD’de Rıza Sarraf’ın ‘tanık’ olduğu davayla ilgili olarak ortaya atılan mevcut belgelerin Türkiye’de soruşturma açmak için yetmeyeceğini öne sürerek, iktidara bağlı yargının neden harekete geçmediğini de ortaya koymuş oldu.

Habertürk TV’de Kübra Par‘ın soruları yanıtlayan Şentop, davayla ilgili Kılıçdaroğlu’nun Meclis’te soruşturma komisyonu kurulması çağrısına ilişkin “Kılıçdaroğlu bunu niçin söylüyor. ABD’de Zarrab’ın ifadelerine dayanarak söylüyor. Biz Zarrab’ın yargılanmasını, daha doğrusu tanık olarak, onun kendisine öğretilmiş ifade üzerine iş mi yapacağız.” diye konuştu.

“ABD’deki dava dedikodu”

ABD’deki davada ortaya atılan rüşvet iddiaları için “Daha sonraki savunmalarda detay ortaya çıkarsa bakılabilir. Bugün bu işi ele alalım diyenler ABD’deki davayı kabul ederek bunu söylüyorlar.” diyen Şentop, rüşvet iddialarının soruşturulmasıyla ilgili olarak, “Ortaya yeni bir takım bilgiler, deliller çıkarsa o zaman bu değerlendirilebilir. Ama şu an itibarıyla Zarrab’ın ifadelerinin dışında bir şey yok ortada. Bu talep hukuki bir talep değil” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın yakınlarına yönelik iddialarını siyasi itibarsızlaştırma çabaları olarak değerlendiren Şentop, “Zarrab davası çerçevesinde düşünüyorum. Zamanlaması da eş zamanlı başladı. Buradaki temel mesele bir itibarsızlaştırma meselesi. ABD’deki davanın mahiyetini biliyoruz. Bu dedikoduların bir itibarsızlaştırma çalışmaları var.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun delil olarak ortaya koyduğu belgeleri görmediğini söyleyen Şentop, kamuoyuna yansıdığı kadarıyla iddiaları destekleyen belgeler olmadığını ifade etti. Şentop, “CHP’nin amacı, ortada hukuki anlamda bir yanlışlık iddiası yok. Nedir, bunun siyasi etik tartışması. Niye yapacaksınız bu tartışmayı? Bir taraftan Zarrab davasından Türkiye’ye dökülen bir şeyler olacak, öbür taraftan CHP itibarsızlaştırma propagandası ile Türkiye kamuoyunu etkilemeye çalışacak.” dedi.

“Kamuoyu AK Parti’ye itimat eder”

ABD’deki davada ortaya atılan rüşvet iddialarını da değerlendiren Şentop, “Bu konuda kamuoyunun AK Parti’ye itimat edeceğini düşünüyoruz” dedi. Şentop, 15 yıllık iktidar boyunca ‘sıkıntılı’ bir durum varsa gereğinin her zaman yapıldığını öne sürdü.