AKP resmen açıkladı: Sivas Katliamcılarının avukatı İBB Başkanlığına aday oldu

2004 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş geçtiğimiz günlerde istifa ettiğini açıklamasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP’nin adayı halen Başakşahir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mevlüt Uysal oldu. Uysal, Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını yapmasıyla biliniyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, istifanın ardından yapılan temayül yoklaması sonucu, Başakşehir Belediye... View Article

AKP resmen açıkladı: Sivas Katliamcılarının avukatı İBB Başkanlığına aday oldu

2004 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş geçtiğimiz günlerde istifa ettiğini açıklamasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP’nin adayı halen Başakşahir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mevlüt Uysal oldu. Uysal, Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını yapmasıyla biliniyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, istifanın ardından yapılan temayül yoklaması sonucu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın aday olarak belirlendiğini söyledi.

Uysal’dan açıklama

Uysal, aday gösterilmesiyle ilgili olarak, “Şahsımı aday olarak gösterdiler, bundan onur duydum. Canı gönülden teşekkür ediyorum, Allah bana Genel Başkanımıza, Genel Merkezimize mahçup olmamayı nasip etsin. AK Parti içerisinde siyaset yaptığım için Allahıma teşekkür ediyorum. Biz hep diyoruz ki; herhangi bir parti değiliz. Bir kez daha herhangi bir parti olmadığımızı gördük” ifadesini kullandı.

Katliamcıların avukatı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Mevlüt Uysal, 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin gericilerce ateşe verilmesi sonucu 33 sanatçı, yazar ve şairin katledildiği katliama ilişkin davada, sanıkların avukatlığını üstlenmişti.