AKP övünebilir: İşçi katliamları 2017'de tarihinin en büyük rakamına ulaştı

AKP'nin OHAL şartları altında emeğe yönelik saldırılarını zirveye çıkardığı 2017 yılı, iş cinayetlerinde önceki yıldan daha kara bir tabloya yol açtı.

AKP övünebilir: İşçi katliamları 2017'de tarihinin en büyük rakamına ulaştı

Patronların partisi AKP’li yıllarda denetimsizlik ve yüksek kâr hırsıyla yaşanan iş cinayetlerinin sayısı, OHAL şartları altında geçen 2017 yılında önceki yıldaki korkunç rakamın da üzerine çıktı.

AKP ve sermaye çevreleri yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11 ‘büyüme’ kaydettiği öne sürülen Türkiye ekonomisi için övgüler düzerken, emekçiler için yılın dört çeyreği de acı ve yıkım getirdi.  İstanbul İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Meclisi’nin açıkladığına göre, 2017 yılı en fazla iş cinayetinin gerçekleştiği yıl olarak tarihe geçti. 

İstanbul’da yapımı devam eden ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın doğum gününde açılacağı öne sürülen 3. havalimanının şantiye girişinde, araçların kaydını tutan 29 yaşındaki işçi Kemal Koçak kepçenin çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Koçak’ın kaybıyla 2017 yılı boyunca işlenen iş cinayetlerinin sayısı 25 Aralık 2017 yılı itibariyle 1971’e ulaştı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin her ay düzenli olarak yayınladığı iş cinayetleri raporuna göre,  2016’da en az 1970 işçi, çeşitli iş cinayetlerinde hayatını kaybetmişti.