AKP ne yapacağını şaşırdı: Ankara'da tüm etkinliklere yasak...

Ankara’da park, bahçe ve umuma açık alanlarda etkinlik yapılması yasaklandı.

AKP ne yapacağını şaşırdı: Ankara'da tüm etkinliklere yasak...

Ankara Valiliği, KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevi direnişinde 146. günü geride bırakan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek eylemlerini gerekçe göstererek, kent genelinde 1 ay boyunca tüm etkinlikleri yasakladığını duyurdu.

Haklarında herhangi bir mahkumiyet olmamasına rağmen, Gülmen ve Özakça’dan “DHKP-C Kamu Emekçileri Cephesi (KEC) mensubu” sözleriyle bahsedip iki eğitim emekçisini bir kez daha hedef gösteren Valilik açıklamasında, “(Özakça ve Gülmen’e) Destek vermek ve tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla, 24 saat esasına göre ilimiz muhtelif yerlerinde, parklarında açlık grevi, oturma eylemi düzenleneceğine dair istihbarat alınmıştır” denildi.

Açıklamada, Gülmen ve Özakça’ya destek eylemlerinin kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği öne sürülürken, gerekçe olarak ise “hava sıcaklığından dolayı yoğun olarak tercih edilen parklarda vatandaşlara rahatsızlık verilebileceği” ve “IŞİD gibi örgütlerin hedefi olabileceği gösterilerek “Bu nedenlerle Ankara genelinde park, bahçe ve umuma açık alanlarda, 2017 Ağustos ayı boyunca açlık grevi, oturma eylemi, anma toplantısı, konser ve bu gibi toplu etkinlikler; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesine göre ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyet kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda yasaklanmıştır.” denildi.