AKP medyasında tasfiyeler başladı: Yıldıray Oğur, Ahmet Taşgetiren...

AKP medyasında açığa çıkan taraflaşma bugün tasfiyeye dönüştü.

AKP medyasında tasfiyeler başladı: Yıldıray Oğur, Ahmet Taşgetiren...

16 Nisan referandumunun ardından AKP medyasında açığa çıkan taraflaşma bugün tasfiyeye dönüştü. AKP’nin yayın organlarından Türkiye Gazetesi’nin köşe yazarı Yıldıray Oğur kovuldu. AKP’nin bir başka yayın organı Star’da da Ahmet Taşgetiren’in yazılarına son verildiği iddia ediliyor.

Gazetede 2013 yılından beri köşesi bulunan Oğur, Türkiye gazetesi ile yollarının ayrıldığını duyurdu. Oğur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bir maceranın daha sonuna geldik” derken, “Türkiye’deki yazılarıma son verildi. Bu zor 4 yıldaki destekleri için teşekkür ederim. Hayırlısı” ifadesini kullandı.

Yıldıray Oğur, gazetedeki son “FETÖ’den ‘soruşturulan’ ilk bakan” başlıklı yazısında, 23 Nisan’da bakan koltuğuna oturan çocuğun Cemaat’le bağdaştırılan “dinlerarası diyalog” ifadesini kullanması üzerine sorumlu iki öğretmen hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’nca soruşturma başlatılmasına tepki göstermişti.

“Taşgetiren de kovuldu” iddiası

AKP’nin bir diğer yayın organı Star’ın yazarı Ahmet Taşgetiren’in de bugün yazılarına son verildiği iddia edildi. Taşgetiren ise iddiayla ilgili olarak T24’e “Doğru olduğunu düşünmüyorum” açıklaması yaptı.  Yandaş medyada yakın zamana dek kendisinden “ağabey” olarak bahsedilen Taşgetiren şunları söyledi:

“Bana ulaşan herhangi bir şey yok. Gazetede bugün yazım var. Bir internet sitesinde öyle bir haber çıktı. Teyit edilmiş bir haber değil. ‘İçeriden bilgi aldık diyorlar’. Doğru olduğunu düşünmüyorum. Kimse beni bu konuda bilgilendirmedi”